e
Banner

Etiketler: hızlı tren



Hızlı tren hangi illerde geçecek



Çin'den sağlanacak krediyle Edirne-Kars arasında hızlı trenlerin sefer yapacağı İpek Demiryolu hattı inşa edilecek. Hızlı tren İzmir, Diyarbakır, Antalya ve Trabzon'a da gidecek. Malatya'ya en yakın yer Hekimhan-Arapkir olacak.





Hızlı Tren ne zaman faaliyete geçecek?



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yüksek Hızlı Tren projesinin hayata geçmesiyle, ekonomiye 800 milyon doları aşan katkı sağlayacağını açıkladı.





Değişimin öncüsü Yüksek Hızlı Trenler


Yayın: 01-12-2012
Kategori: Demiryolu

Hiç kuşkusuz 13 Mart 2009 tarihinde Ankara-Eskişehir, 24 ağustos 2011’de ise Ankara-Konya arasında hizmete giren ve ülkemizin prestij projeleri arasında yer alan Yüksek Hızlı Trenler, Türkiye’de yolcu taşımacılığı ve tren işletmeciliği açısından bir devrimin adı oldu. 2017 yılına kadar tamamlanacak projeler ile çekirdek bir YHT hattı oluşturmak hedefleniyor.





Gaziantep ile Halep arasına hızl tren projesi



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de 2023 yılına kadar 4 bin kilometresi hızlı tren hattı olmak üzere toplam 10 bin kilometre yeni demiryolu yapılacağını açıkladı. Yıldırım projenin gecikme nedenini de açıkladı.





THY, İtalya'da 'hızlı tren' işine giriyor


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Demiryolu

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İtalya pazarındaki etkilerini, ülkenin ilk özel sektör hızlı tren firması olan Nuovo Trasporti Viaggiatori (NTV) ile işbirliği yaparak arttırmak istediklerini belirtti.





15 şehire daha hızlı tren müjdesi


Yayın: 26-12-2012
Kategori: Demiryolu

TCDD Genel Müdürü Karaman, 2016'ya kadar 15 ilin daha Yüksek Hızlı Tren'den yararlanacağını, projeler tamamlandığında Türkiye'nin yarısının tren kullanacağını söyledi.





Hızlı trenin sonraki durağı: Erzincan


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Demiryolu

Bakan Binali Yıldırım Erzincan-Sivas arasının 2013'te ihale edileceğini ve böylece hızlı trenin Erzincan'a da ulaşacağını açıkladı.





TCDD Taşımacılık A.Ş. kuruluyor



Demiryolu ulaştırmasının serbestleştirilmesini amaçlayan kanun tasarısı bugün TBMM’ye sunuldu.